Umro pirotehničar ozlijeđen u eksploziji u Pađenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od teških ozljeda zadobivenih u eksploziji zaostale mine u vojarni Pađene kraj Knina popodne je u kninskoj bolnici preminuo jedan od trojice ozlijeđenih pirotehničara

Ravnatelj kninske Opće bolnice "Hrvatski ponos" Oliver Ojdanić potvrdio je da je pirotehničar preminuo nešto iza 15 sati. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o skupniku HV-a Marku Odžaku iz Karlovca, koji je u eksploziji zadobio teške ozlijede u predjelu trbuha i ekstremiteta.

Jedan je zadržan na liječenju u kninskoj bolnici zbog lakših površinskih ozlijeda na tijelu, dok je drugome pomoć pružila Hitna i pušten je na kućnu njegu, kazao je dr. Ojdanić.

MORH je priopćio kako se eksplozija dogodila oko 10.40 sati prilikom čišćenja i sanacije terena Vojnog skladišnog kompleksa Pađene, a zaostalo minsko-eksplozivno sredstvo nalazilo se u visokom raslinju tog skladišnog kompleksa.

Vojarna Pađane nalazi se 12 kilometara od Knina, a 2011. godine u njoj je izbio požar koji je zahvatio svih 11 skladišnih hangara u kojima se u tom trenutku nalazilo 1.800 tona zaostalih granata i streljiva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter