Umro osnivač Earth, Wind & Firea Maurice White

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osnivač R&B funk banda Earth, Wind & Fire Maurice White umro je u četvrtak u Los Angelesu u dobi od 74 godine, objavio je glasnogovornik te glazbene grupe.

White je umro u svome domu u noći na četvrtak. Glazbenik je bolovao od Parkinsonove bolesti još od 1994., no stanje mu se proteklih mjeseci pogoršalo.

"Moj brat, junak i najbolji prijatelj, Maurice White umro je mirno prošle noći u snu", napisao je u poruci objavljenoj na Facebook stranici grupe Whiteov brat, Verdine White.

"Svijet je izgubio još jednog velikog glazbenika i legendu, a naša obitelj moli za poštivanje privatnosti u razdoblju koje će za nas biti jako teško i koje će biti velika promjena u našim životima", dodao je. "Hvala vam za molitve", stoji u poruci na Facebooku.

Maurice White osnovao je Earth, Wind & Fire 1969. nakon što se preselio iz Chicaga u Los Angeles. Grupa je dobitnica Grammyija a pamtit će se po hitovima kao što su "September", "Boogie Wonderland", "Shining Star" i "After the Love has Gone".

White je 1994. zbog zdravstvenih teškoća prestao ići na turneje s bendom, no i dalje je pisao pjesme i producirao glazbu za grupu.

Earth, Wind & Fire ušao je u Rock and Roll kuću slavnih 2000. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter