Umro novinar Smiljko Šagolj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novinar Smiljko Šagolj jutros je iznenada u 67. godini umro u svojem domu u Splitu. "Nisu nam poznati uzroci smrti, Smiljko se jutros pripremao za put na Kupres i iznenada je umro, a pretpostavljamo da je riječ o moždanom udaru ili zatajenju srca", kazao je njegov brat Ilija.

Smiljko Šagolj je u svojoj dugogodišnjoj novinarskoj karijeri radio za Radioteleviziju Sarajevo, a krajem 1989. godine počeo je raditi za tadašnju Televiziju Zagreb, kasnije za Hrvatsku televiziju, za koju je izvješćivao i o ratnim zbivanjima iz BiH. Smiljko Šagolj završio je studij filozofije i psihologije 1968. u Sarajevu za nepune tri godine i bio je proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Radio je kratko kao profesor u sarajevskoj gimnaziji, a zatim se zaposlio na Televiziji Sarajevo. Radio je kao novinar, a potom obnašao i brojne dužnosti - od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa.

Po završetku rata Šagolj je predavao na Sveučilištu u Mostaru. Autor je četiri knjige koje su i udžbenici na predmetu Televizija i Odjelu politologije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter