Umro Josip Katalinski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon duge i teške bolesti u Sarajevu je u cetvrtak umro proslavljeni nogometaš Željeznicara i nakadašnji reprezentativac Jugoslavije Josip Katalinski Škija.

Katalinski je roden 2. svibnja 1948. u Sarajevu, a nogomet je poceo trenirati i igrati u lokalnom klubu Igman s Ilidže. Kao veliki talent 1964. prelazi u mlade kategorije Željeznicara za ciji je prvi tim odigrao više od 250 utakmica i postigao 48 golova.



Bio je clan legendarne momcadi Željeznicara koja je postala prvak Jugoslavije 1972. godine, a 1974. proglašen je nogometašem godine u tadašnjoj državi.

Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova. Tri sezone je igrao za francusku Nicu i u 103 utakmice i postigao 28 golova, a igracku je karijeru zbog problema s ozljedama završio 1978. godine s tek napunjenih 30 godina.

Škijin gol na stadionu u Frankfurtu u utakmici protiv Španjolske, 13. veljace 1974., koja je bila i majstorica za odlazak na 10. svjetsko prvenstvo obilježio je njegovu karijeru jer se njegovim golom Jugoslavija kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u SR Njemackoj.


Podijeli: Facebook Twiter