Umro Gary Moore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati rock gitarist Gary Moore preminuo je u nedjelju u 58-godini života, javlja BBC. Moore, rodom iz Belfasta, bio je clan legendarne irske grupe Thin Lizzy. Upravo je menadžer te grupe obavijestio BBC da je Moore iznenada preminuo u snu u ranim jutranjim satima nedjelje dok je bio na odmoru u Španjolskoj.

Gary Moore u Thin Lizzy je došao na nagovor pjevaca Phila Lynotta, no kasnije se istaknuo kao solo izvodac. Poznat je i po radu u irskoj grupi Skid Row.

Još tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeca Moore je svirao s mnogim eminentnim umjetnicima i glazbenim velikanima kao što su BB King, Albert King, George Harrison, Trilok Gurtu, Dr. Strangely Strange, Colosseum II, Albert Collins, Jimmy Nail, Mo Foster, Ginger Baker, Jack Bruce, Jim Capaldi, Vicki Brown, Cozy Powell, the Beach Boys, Ozzy Osbourne i Andrew Lloyd Webber.

Tijekom karijere eksperimentirao je s raznim izricajima poput rocka, jazza, bluesa, countryja i heavy metala. Prvi solo album «Grinding Stone» objavio je 1973. Godine 1978. zajedno s Philom Lynottom objavljuje «Parisienne Walkways» koji je bio prvi na britanskoj listi najprodavanijih singlova. (D. Ba.)


Podijeli: Facebook Twiter