Umro americki glumac Patrick Swayze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Patrick Swayze, americki glumac koji se proslavio filmom "Prljavi ples" iz 1987. godine, umro je u ponedjeljak u dobi od 57 godina nakon više od godinu i pol borbe s rakom gušterace.

"Patrick Swayze danas je mirno preminuo uz clanove svoje obitelji, nakon hrabrog suocavanja s iskušenjima svoje bolesti u zadnjih 20 mjeseci", piše u priopcenju njegove publicistkinje Annett Wolf.

Obožavatelji su bili pripravni za takav ishod vec više od godinu dana, otkako je tabloid "National Enquirer" na naslovnici presudio: "Patrick Swayze ima još pet tjedana života".

Jennifer Gray, koja je u "Prljavom plesu" glumila njegovu mladu ljubavnicu Baby Houseman, opisala je Swayzeja kao divnu i jaku osobu. "Patrick je bio rijetka kombinacija ciste snage i nježnosti. Bio je rijetki kauboj sa srcem punim nježnosti", piše u njezinom priopcenju nakon objave vijesti o smrti kolege i prijatelja.

Swayze, kojeg je 1991. magazin People proglasio najprivlacnijim muškarcem, unatoc bolesti bio je dovoljno cvrst da izdrži agresivno lijecenje i nastavi raditi šest dana u tjednu na snimanju televizijske serije "The Beast", premijerno prikazane 15. sijecnja.

- Ako napustim ovaj svijet, želim otici uz saznanje da sam mu pokušao dati nešto zauzvrat te uciniti nešto vrijedno. Moja ostavština je moj rad, rekao je tada Swayze.

I ranije u karijeri, glumac se borio sa zdravljem, ukljucujuci i lom obje noge pri nesreci na jahanju, dok je 1998. snimao film "Pisma ubojice". Pored navike da puši tri kutije cigareta na dan, Swayze je bio alkoholicar, cija se ovisnost pogoršala nakon što mu je 1982. umro otac. Nakon samoubojstva njegove sestre 1994., otišao je na rehabilitaciju i kasnije se odselio iz Hollywooda, kupivši ranc u Kaliforniji i jedan u Novom Meksiku, gdje je sa suprugom Lisom Niemi uzgajao stoku.


Podijeli: Facebook Twiter