Umrla nasljednica majke Tereze, sestra Nirmala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sestra Nirmala Joshi, koja je na čelu reda Misionarki ljubavi naslijedila dobitnicu Nobelove nagrade Majku Terezu te je proširila djelovanje reda i u drugim dijelovima svijeta, umrla je u dobi od 80 godina.

Nakon što je poslije smrti Majke Tereze 1997. preuzela red koji se skrbe za siromahe, napuštene, bolesne i umiruće, bez obzira na vjeru i društveni sloj, Nirmala je proširila djelovanje reda na 134 zemlje otvorivši centre i u zemljama poput Afganistana, Izraela i Tajlanda. Odstupila je s mjesta voditeljice reda 2009. godine zbog ugroženoga zdravlja.

"Morala je ispuniti velika očekivanja, no svojom jednostavnošću, neupitnom ljubavlju i vjerom ona se je dokazala", rekao je Sunil Lucas, zadužen za komunikacije u nadbiskupiji nekadašnje Calcutte, danas poznate kao Kolkata.

Poštovanje prema sestri Nirmali odali su političari svih važnijih političkih stranaka u Indiji, a indijski premijer Narendra Modi napisao je na Tweeteru da je "život sestre Nirmale bio posvećen službi, brizi za siromašne i neprivilegirane", dodavši kako je žalostan zbog njezine smrti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter