Umrla kraljica disca Donna Summer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarna americka pjevacica Donna Summer u cetvrtak je umrla na Floridi u 63. godini života. Najvecu je popularnost stekla tijekom disco razdoblja, zbog cega je cesto nazivana "kraljicom disca".

La Donna Adrian Gaines, poznatija pod umjetnickim imenom Donna Summer, izgubila je bitku s karcinomom. Navodno se pjevacica trudila od ociju javnosti sakriti svoju bolest.

Rodena je 31. prosinca 1948. u Bostonu. Prije pocetka svjetske karijere bila je gospel pjevacica, a premda je najpoznatija po svojim disco hitovima, ona je u svojoj karijeri objavila i nekolicinu R&B, rock, pop i gospel singlova.

Donna Summer slovila je za jednu od najuspješnijih glazbenika 1970-ih. Postala je prva pjevacica s cak cetiri br. 1 singla unutar razdoblja od godine dana. Njena tri albuma dospjela su do broja jedan na americkoj top-listi albuma, te je pet puta osvojila nagradu Grammy.

Producent joj je bio još jedno veliko ime disca, Giorgio Moroder. Donna Summer najpoznatija je po svojim hitovima "Last Dance", "Hot Stuff'" i "Bad Girls" iz 1970-ih , dok je u 1980-im oduševljavala obožavatelje sa "She Works Hard for the Money" i "This Time I Know It's for Real". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter