Umrla Helga Vlahovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umirovljena spikerica, voditeljica i urednica Hrvatske televizije Helga Vlahovic umrla je u ponedjeljak u 68. godini nakon teške bolesti, doznaje se od HRT-a.

Jednoj od najpoznatijih televizijskih voditeljica HTV-a prije tri godine dijagnosticiran je rak maternice, a nedavno je završila na lijecenju u zagrebackome KBC-u Sestara milosrdnica.

Helga Vlahovic rodila se 28. sijecnja 1945. u Zagrebu. Na Zagrebackoj radioteleviziji zaposlila se 1964., dok je studirala njemacki i engleski jezik te povijest umjetnosti.

Godine 1966. postala je voditeljica zabavno-glazbenih emisija, a 1968. izabrana je za vodenje Medunarodnog festivala glazbe u Sopotu u Poljskoj. Tri godine poslije vodila je glazbeni festival u Scheveningenu u Nizozemskoj.

Od 1978. do 1980. organizirala je vrlo popularne Jadranske susrete, a od 1984. i 1988. glazbene i putopisne emisije "Bec pozdravlja Zagreb, Zagreb pozdravlja Bec" i "Dubrovnik-Stuttgart".

Zajedno s Oliverom Mlakarom vodila je Euroviziju 1990. u Zagrebu.

S pocetkom Domovinskog rata Helga Vlahovic pocela je raditi televizijske emisije vezane uz rat. Na mjestu glavnog televizijskog voditelja ratnog informativnog programa ostala je do kraja rata 1995., a godinu dana poslije pocela je voditi vlastitu emisiju o medicini "Govorimo o zdravlju".

Gledatelji ce je, medu ostalim, pamtiti i po izravnim prijenosima novogodišnjih koncerata iz Beca, a posljednji je za HTV komentirala prije samo dva mjeseca.

Poslije 42 godine rada na televiziji umirovljena je 2006.


Podijeli: Facebook Twiter