Umrla autorica ružicaste vrpce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Evelyn Lauder, suautorica ružicaste vrpce, simbola istoimene kampanje za podizanje svijesti o raku dojke umrla je u New Yorku u 75. godini, objavio je New York Times.

Evelyn Lauder, koja je više od 50 godina radila za kozmeticku komapniju Estee Lauder, i pomogla u razvoju mnogih od njezinih proizvoda, mnogo je poznatija po tome što je pomogla u dizajnu ružicaste vrpce, simbola svjesnosti na rak dojke, i pokrenula istoimenu medunarodnu kampanju s istim ciljem.

Ružicaste vrpce pocele su se 1992. godine dijeliti u prodavaonicama Estee Laudera, da bi se s vremenom pretvorile u medunarodni simbol podizanja svijesti na rak dojke. Kasnije je pokrenula istoimenu medunarodnu kampanju i osnovala zakladu za borbu protiv raka dojke, koja od osnutka prikupila stotine milijuna dolara.

Rodena kao Evelyn Hausner 1936. u Becu, pobjegla je s obitelji u Ameriku pred nacistima. Kao studentica udala se za za Leonarda Laudera, starijeg sina Estee Lauder, osnivacice tada male obiteljske kompanije za proizvodnju kozmetike.

Estee Lauder umrla je 2004. u 97. godini, a Leonard (77) i dalje je na celu kompanije, danas kozmetickog giganta.


Podijeli: Facebook Twiter