Umrežena kultura županije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cilj portala Kulturistra.hr jest pridonijeti boljoj komunikaciji izmedu istarskih kulturnih ustanova i umjetnika. On nudi informacije o aktualnim dogadanjima u kulturi Istre te pruža mogucnost pristupa raznim bazama podataka s informacijama o svim akterima u kulturi, kazao je voditelj projekta Marino Jurcan na današnjem predstavljanju portala u pulskom Centru za mlade u Kandlerovoj ulici.

Vladimir Torbica, procelnik za kulturu Istarske županije, napomenuo je da je projekt poceo prije dvije godine na inicijativu Marina Jurcana i udruge Metamedij te da je Županija za njega dosad izdvojila 110 tisuca kuna, od cega je 60 tisuca uplaceno lani.

- Mislimo da je ovaj portal nužan medij, a o tome smo raspravljali još i na 1. saboru kulture u Istri. Na jednom ce mjestu biti svi relevantni podaci o kulturi županije, a pozivamo i sve djelatnike u kulturi Istre da suraduju s portalom te da svojim razmišljanjima i kritikama upotpune njegov sadržaj, kazao je Torbica.

Jurcan je napomenuo da portal odgovara na više zahtjeva koje postavlja Istarska kulturna strategija donesena u ožujku ove godine na 2. saboru kulture Istre u Porecu, a posebice na onaj o umrežavanju svih kulturnih cimbenika županije.

- Kulturistra.hr je informativni servis koji ce u buducnosti biti upotpunjen kvalitetnim kritickim sadržajem, zato pozivam sve zainteresirane da nam se jave na adresu [email protected], kazao je Jurcan i dodao da je jedan od glavnih ciljeva portala promicati kvalitetu istarskog kulturnog proizvoda te na jednom mjestu okupljati sve kulturne resurse Istarske županije.

Redakciju Kuturistre.hr, osim Jurcana, sacinjavaju još Iva Radovan (najave, vijesti), Maja Iskra (administrativni poslovi), Sara Zancovich (talijanski prijevod) i Ivana Bancic (engleski prijevod). Dizajn stranica potpisuje Pamela Moscarda, a izradila ih je udruga Akt iz Cakovca. Portal je osvanuo na internetu prije šest dana i još je u povojima, no vec nudi puno informacija.

Svi buduci korisnici uskoro ce se moci pretplatiti na RSS servis kojim ce primati novosti cim se one ažuriraju na portalu ili pak na newsletter, koji ce takoder sadržavati nove informacije i koji ce biti poslan svim korisnicima u odredenim intervalima.


Podijeli: Facebook Twiter