Umjetnost slaganja drva

Drva se mogu složiti i drukčije
Drva se mogu složiti i drukčije

Što će bolje  zagrijati tijelo i dušu od hipnotičkog plamena ogrjeva?

Internetskim kanalima kruže zgodne fotografije zime i njezinih čari. Zanimljiv je i slijed fotki o umjetnosti slaganja drva - kao apstraktna slika, drvena kućica, sova u letu… Ako već i nisu stvarne i svakidašnje situacije, onda su bar poziv za uživanje u lijepom i neobičnom.

Možda i vi možete postati umjetnik pa od obične hrpe ispiljenih i iscijepanih drva stvoriti zanimljivu kompilaciju - ne mora to biti skulptura, možda tek uredno složene cjepanice u kaminu koji ne koristite.

Znalci poznaju i drvene zidne obloge koje stvaraju osjećaj topline, a prostor čine elegantnim i profinjenim. Načini slaganja drva su različiti, a ovisno o slaganju, vrsti drva kao i završnoj boji, koja se može kombinirati s bojom namještaja u prostoriji. Ako vam se sve to jako dopalo, a nemate drva niti želite drvene obloge no žudite za toplinom ugođaja vatre, još uvijek vam preostaje mogućnost zidnih tapeta sa sličnim efektom. Probajte nešto, sigurno ćete se dobro zabaviti u ove hladne zimske dane. (Vesna MEDVEDEC)


Podijeli: Facebook Twiter