Umjetnost na imaginarnim licima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik galerije Tigor u Baredinama Donjim kod Buja Rony Jušic organizirao je još jednu zanimljivu manifestaciju po kojima ta galerija postaje sve prepoznatljivija i posjecenija. U sklopu karnevalskih svecanosti Jušic je okupio umjetnike iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su oslikavali i stvarali maske. Podlogu im je pripremila Loredana Musizza iz Vabrige koja se profesionalno bavi proizvodnjom venecijanskih maski, a bijele maske od kaširanog papira nadogradene su vlastitim iskazom umjetnika, svakoga u njegovom stilu i tehnici.

- Kroz izložene maske svaki umjetnik pokazuje dio sebe i svoje osobnosti. To je djelic umjetnosti na imaginarnim licima koja nas motre sa zidova galerije. Izložene su dvije vrste maski - jedne su samo oslikane po kalupu, a druge su jedinstvena ostvarenja samih autora, oblikovane od najraznovrsnijih materijala, pa cak i od stakla i keramike, originalne i inovativne – rekla je na otvaranju izložbe likovna kriticarka Lorella Limoncin Toth.

U oslikavanju maski i stvaranju vlastitih kreacija od raznih materijala u galeriji Tigor iskazali su se Jasna Majdak i Mirjana ?urovic iz Umaga, Nevio Floki Altin i Ronny Jušic iz Buja, Fulvia Žudic iz Pirana, Brankica Popovic, Neva i Branko Pizzul iz Opatije, Bruno Paladin i ?urda Medek iz Rijeke, Vesna Troskot iz Bakra, Jasenka Ružic iz Kastva, Nevenka Franciškovic iz Krasice (Rijeka), Monika Petrovic i Mladen Milotic iz Pule, Sonja Milotic Šesto i Željka Gajski iz Zagreba, Ivo Vrtaric iz Motovuna, Slavica Oplanic iz Novigrada, Štefica i Zlatko Baranašic iz Ludbrega, Piero Conestabo, Livio Zoppolato, Elsa Delise i Guilielno Giorio iz Trsta, Mario Santrac iz Poreca, a stigle su i pizze u obliku maski iz bujskog Ronda.


Podijeli: Facebook Twiter