Umjetnost i priroda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodna skupna izložba i simpozij suvremene umjetnosti koji pocinje u petak a traje do nedjelje, u hotelu Neptun na Velom Brijunu nosi naziv "Unutar otoka" i ima sve znacajke multimedijalno-edukativnog dogadaja, kazala je organizatorica manifestacije SofijaSilvia iz udruge za suvremenu umjetnost H.A.I.K.U. na konferenciji za novinare.

Otvorenje izložbe je u petak u 19 sati na više lokacija na Velom Brijunu, a radove ce izložiti umjetnici ILIA, Guy Moreton, SofijaSilvia i Mirjana Vodopija. Uz to, na programu su i projekcije umjetnickih filmova i multimedijalna instalacija koji ce se moci pogledati za otvorenja i trajanja simpozija, a ciji su autori Chrystel Lebas, Jeremy Millar i Mirjana Vodopija, kazala je SofijaSilvia.

Naglasila je da ce izložba nastojati istražiti odnos ljudi spram prirode naglašavajuci našu ovisnost o njoj, ne samo u biološkom smislu, nego i u psihološkom, odnosno filozofskom i poeticnom - otkrivajuci, možda, trenutak kad priroda postaje to izuzetno proširenje našeg unutarnjeg bica.

Simpozij pocinje u subotu u 10.30 sati, a tijekom prvog dana za govornicom ce se izmjenjivati Sandra Križic Roban, SofijaSilvia, Guy Moretoni i Chrystel Lebas, dok ce se u nedjelju takoder u 10.30 sati publici obratiti Mirjana Vodopija i Christine Frisinghelli, kazala je SofijaSilvia.

Manifestaciju "Unutar otoka" financijski su podržali Istarska županija, Grad Pula, Ministarstvo kulture, Turisticka zajednica Pule i Austrijski kulturni forum, a partner je Nacionalni park Brijuni. Izložba je otvorena do 31. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter