Umjetnošcu poticati ljudska prava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas pocinje festival KUFer, petodnevna manifestacija koju Vijece za suradnju studenata organizira na Sveucilištu Jurja Dobrile u Puli. Kako kažu organizatori, KUFer ce umjetnošcu poticati ljudska prava, a za prvi put odabrali su obilježavanje 20 godina pada Berlinskog zida. Za ovu se priliku udružilo šest udruga, te nekoliko samostalnih autora i umjetnika. Na projektu tako suraduju pulski Centar primijenjenog kazališta "Coringa", Klub studenata harmonike, Klub studenata povijesti - ISHA i Vijece za suradnju studenata te rijecki "Katapult" i Udruga za promicanje vizualne umjetnosti i kulture "Trag".

U sklopu festivala održat ce se i radionica Kazališta potlacenih u dvorani 11 na Odjelu za humanisticke znanosti. Ovo interaktivno i participativno kazalište razvio je brazilski redatelj Augusto Boal tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeca.

Festival ce biti svecano otvoren danas u podne u predvorju zgrade Odjela za humanisticke znanosti, bivšem Filozofskom fakultetu. U isto vrijeme bit ce otvorena i izložba Lee Cec, Vedrane Stipic i Igora Gržetica. Književna vecer sa Željkom Horvat Zhe, Jelenom J-Zlo Tondini, Matijom Vukušicem Teglom na redu je u 19 sati u Studentskom centru "Indeks" koji se nalazi u novoj zgradi Odjela za ekonomiju i turizam. Sutra u 11 sati na programu je umjetnicka akcija "Pobuna Kamova" Vedrane Stipic, a u 19 sati u Svecanoj dvorani "Tone Peruška" na Sveucilištu održat ce se koncert studenata klasicne harmonike.

Srijeda je rezervirana za književnu vecer s Enverom Krivcem i Teom Tulic koju ce u SC-u "Indeks" voditi Željka Horvat Zhe, a pocinje u 19 sati. U cetvrtak u 18 sati moci ce se pogledati predstava "Sve se vrti u krug" Centra primijenjenog kazališta "Coringa" i to u dvorani 28/5 u zgradi Odjela za humanisticke znanosti. U istoj dvorani dan poslije u 11 sati održat ce se prezentacija radionice Kazališta potlacenih. Još jedna književna vecer održat ce se u "Indeksu" u 19 sati, a predstavit ce se Anja Cuculic, Alen Kapidžic i Nikola Leskovar, a voditeljica je Željka Horvat Zhe. Festival se svecano zatvara u 20 sati u Studentskom centru "Indeks", a od 21 sat na parkiralištu Sveucilišta nastupit ce grupe "Grrinta" i "Veja".

Za vrijeme trajanja festivala na hodnicima zgrade Odjela za humanisticke znanosti bit ce postavljena samostalna izložba Gorana Šaponje i Nevene Trgovcic te samostalna izložba Marka Vojnica, a na prvom katu zgrade bit ce izložba kluba studenata povijesti.


Podijeli: Facebook Twiter