Umjetnik u okviru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski videoumjetnik Goran Škofic sutra predstavlja svoj rad "The Artist in the Frame, Still" u brazilskom Sao Paulu, odnosno tamošnjem ECA-USP-u (The School of Communication and Arts of University of Sao Paulo). Gostovanje je realizirano u suradnji s prof. Arturom Matuckom, a u sklopu programa "Estetika i povijesti umjetnosti/Telematic Art".

Autor ce se fokusirati na radove nastale u razdoblju od 2002. do 2011. godine, a posebno one u kojima koristi svoje tijelo. Škofic je slicno predstavljanje vec održao u Sao Paulu, gdje se trenutno nalazi na rezidencijskom programu.
   

Goran Škofic je diplomirao videooblikovanje na umjetnickoj akademiji u Splitu u klasi prof. Dana Okija. Svoj izraz oblikuje primarno u medijima videa i raznih ekstenzija poput jednokanalnog i višekanalnog videa, videoinstalacija, filma i montiranih fotografija. Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana 2009. godine. Za svoj rad dobio je nagradu "Radoslav Putar" za umjetnika do 35 godina. Boravio je na rezidencijalnom programu ISCP-a u New Yorku 2010. godine.


Podijeli: Facebook Twiter