Umjetnicki obrt ocima arheologa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodno arheološko savjetovanje na temu "Umjetnicki obrt od prapovijesti do ranog srednjeg vijeka" održat ce se od 25. do 28. studenoga u Puli i Medulinu. Ovo savjetovanje u organizaciji Medunarodnog istraživackog centra za arheologiju Brijuni-Medulin ove godine obilježava svoj 15. rodendan, a kao i ranija, održava se pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a.

Savjetovanje ce biti otvoreno u cetvrtak u 9 sati u svecanoj dvorani Tone Peruška pulskog sveucilišta, a u poslijepodnevnim ce se satima održavati u medulinskoj opcini. U petak ce se opet seminar održavati na pulskom sveucilištu, a u subotu u 11.30 u rovinjskoj Gradskoj palaci bit ce svecano predstavljena dva jubilarna sveska casopisa "Histria Antiqua".

U vijecnici Opcine Medulin danas su ovogodišnji program te djelovanje MIC-a Brijuni-Medulin predstavili njegova voditeljica dr. Vesna Girardi Jurkic, nacelnik opcine Medulin Goran Buic te Andrej Bader, zadužen za kulturu u Opcini Medulin.

Dosad je održano 14 medunarodnih arheoloških savjetovanja, od kojih su posljednji imali teme: "Vinogradarstvo i maslinarstvo od prapovijesti do srednjeg vijeka" (2006.); "Otium - razbibriga od prapovijesti do srednjeg vijeka" (2007.); i "Putovi i trgovina od prapovijesti do ranog srednjeg vijeka" (2008.).


Podijeli: Facebook Twiter