Umjetnički direktor Boljšoja napadnut kiselinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjetnički direktor kazališta Boljšoj, plesač Sergej Filin, primljen je u bolnicu s teškim opeklinama na licu i očima pošto je nepoznati napadač u četvrtak navečer u Moskvi bacio na njega kiselinu, izvijestili su u petak kazališna kuća i policija.

Koreografa je kasno navečer napao neznanac koji mu je u oči bacio "vjerojatno kiselinu" u njegovoj zgradi u središtu Moskve, rekao je glasnogovornik policije a prenio je Interfax.

Hospitaliziran je s opeklinama trećeg stupnja po licu i očima, rekla je glasnogovornica Boljšoja Katerina Novikova, a prenio je Itar-Tass.

Kako je izvijestila ruska televizija, liječnici se boje da bi mogao izgubiti vid, ali će više moći reći za dva tjedna. Ocjenjuju da će mu za potpun oporavak trebati najmanje šest mjeseci.

Glasnogovornica Boljšoja, Filinova bliska prijateljica, istaknula je da je potonji, koji je u ožujku 2011. imenovan za umjetničkog direktora, primio prijetnje. Rekla je također da je napad vjerojatno povezan s profesionalnim suparništvom.

Filin (42) je od 1988. baletni plesač u Boljšoju, a 2008. je imenovan za umjetničkog direktora glazbenog teatra Stanislavski i Nemirovič-Dančenko u Moskvi, koji je pretvorio u jednu od najuglednijih kulturnih ustanova u Rusiji.

U ožujku 2011. je u Boljšoju zamijenio Jurija Burlaku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter