Umjetnicima novi dom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi Dom kulture, u koji je uloženo 900 tisuca kuna opcinskog i županijskog novca, ulaganje je u kulturu i Svetvincenta i Istre jer u njemu ce umjetnici i kulturni djelatnici moci sustavno i kontinuirano stvarati, rekao je Dalibor Macan, nacelnik Opcine Svetvincenat, u ponedjeljak na svecanom otvorenju novog Doma kulture, u kojem ce svoje programe imati tamošnji KUD Svetvincenat, Tamara Obrovac i Snježana Abramovic Milkovic, odnosno Mediteranski plesni centar.

"Ovaj Dom pedesetak godina služi našim ljudima, u njemu su se od prvog dana odvijale fešte, druženja uz glazbu i ples, a svoju je popularnost postigao i zahvaljujuci legendarnoj oštariji Cuk koja je Savicentu ucinila prepoznatljivom diljem Hrvatske", dodao je on.

"Ovo je prva faza u osmišljavanju djelatnosti Doma. On je školjka u kojoj sada treba otkriti biser", rekla je Tamara Obrovac. Ona kaže da je Dom osmišljen na nacin da postane živi multifunkcionalni centar u kojem ce se razvijati sadržaji Mediteranskog plesnog centra i Art centra. Naglasila da je potrebno inzistirati na projektima koji ce uspostaviti tijesnu suradnju s lokalnom i medunarodnom zajednicom, no i koji ce svoj impuls za rad pronalaziti upravo u ovom prostoru.

"Tek sada imamo priliku predano, kvalitetno i konstantno raditi na novim kreacijama, produkcijama i edukativnim programima, cija se potreba ukazivala kroz dugi niz godina odvijanja Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvincentu", rekla je Snježana Abramovic Milkovic, umjetnicka direktorica festivala. Naglasila je i da je otvaranje Doma kulture, odnosno Mediteranskog plesnog centra svojevrsna kruna desetogodišnjeg rada na afirmaciji i brendiranju Svetvincenta kao susretišta plesa i plesnih umjetnika.


Podijeli: Facebook Twiter