Umjetnici za Kucu svjetla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U izletištu slijepih u subotu je održana prodajna izložba slika hrvatskih autora ciji je prihod namijenjen dovršetku projekta Kuce svjetla. Više od 200 umjetnickih djela prodavalo se po cijeni od 500 do cetiri tisuce kuna, a odazvao se niz umjetnika iz cijele Hrvatske. Prodano je 20-ak slika i prikupljeno oko 16.000 kuna.

Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftic naglasio je da je ova humanitarna akcija nastala zahvaljujuci slikaru ?uki Siroglavicu i udruzi HumanArt te se zahvalio na pomoci. Siroglavic je pak izrazio zadovoljstvo što može pomoci, kazavši da humanost nema granica te da ce i dalje nastaviti pomagati projekt Kuce svjetla.

Udruzi slijepih za izgradnju i opremanje objekta od oko 300 cetvornih metara je, podsjetimo, potrebno oko 800 tisuca kuna. Objekt bi imao sanitarni cvor, salu za radionice i edukaciju, salu za društvene igre, a planiran je i prostor za mali muzej u kojem bi bili izloženi predmeti i slike vezani za razvoj pomagala za slijepe i slabovidne osobe.

U humanitarnim akcijama dosad je prikupljeno oko 400 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter