Umjetnici propituju smisao umjetnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Multimeridijan '10 je peto izdanje medunarodnog bijenalnog izložbenog projekta u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, a otvara se u cetvrtak u Multimedijalnom centru Luka. Projekt se kontinuirano održava od 2002. godine, a nastao je kao izraz želje za povezivanjem i umrežavanjem na platformi suvremene umjetnosti.

Isprva je fokus bio na prostoru susjednih država Hrvatske, Slovenije i Italije, a od ove je godine podrucje interesa projekta prošireno i na cijelo podrucje srednje i istocne Europe", kazao je Alen Floricic, predsjednik umjetnickog savjeta Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre na konferenciji za novinare u MMC-u Luka.

Floricic je napomenuo da je došlo i do promjene koncepta da izložbu organiziraju tri kustosa, pa je ove godine taj zadatak pripao kustosici Janki Vukmir iz zagrebackog Instituta za suvremenu umjetnost. Ona je oko koncepta naziva "Znakovi uzaludnosti" okupila radove devetero umjetnika iz Hrvatske i inozemstva koji propituju smisao umjetnicke i kulturne produkcije u suvremenom društvu.

Umjetnici koji ce se predstaviti svojim radovima su Tomislav Brajnovic, Ana Cigon, Alen Floricic, Gábor Gerhes, Tibor Gyenis, Alban Muja, Rajko Radovanovic, Damir Sokic i Bojan Šumonja.

Vukmir je pohvalila suradnju s HDLU-om i napomenula da je zahvaljujuci susretljivosti domacina izložba organizirana na brz, kompetentan i ugodan nacin.

Izložba ostaje otvorena do 29. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter