Umjetnici novih medija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbom radova desetak umjetnika iz cijele Europe završen je cetvrti multimedijalni novigradski simpozij Media Scape koji se u protekla cetiri dana odvijao u muzeju Lapidarium. Novi(media)grad/Citta(media)nova, kako su ga nazvali organizatori, bilo je mjesto razmjenjivanja iskustava, diskusija i umjetnickog rada dvadesetak domacih i stranih umjetnika koji djeluju na podrucju novih medija, a koji su per(mutacije), temu zapocetu lanjskih godina, ovaj put proširili na podrucje beskrajnih igara. Mnogi od njih ovom su prilikom nastavili i razradili dio svojih ideja iniciranih na prošlogodišnjem skupu te ih prezentirali kroz razlicite performanse, video i audiouratke te instalacije.

- Ova je izložba ujedno i otvorenje i zatvaranje jer je naš zadatak da okupimo umjetnike koji djeluju na podrucju novih medija, ali i da se ostvari suradnja da bi se oni sljedece godine vratili i nastavili svoje djelovanje. Neka od ovih djela ce ostati ovdje, neka ce umjetnici ponijeti sa sobom. Ne mislim da smo ovdje zadnji put, možda necemo biti baš mi, ali cemo zasigurno nastaviti suradnju, rekla je Ingeborg Fülepp, multimedijalna umjetnica koja je zajedno sa suprugom, takoder umjetnikom Heikom Daxleom, te ?aninom Božicem, akademikom Nikšom Gligom, Ketrin Milicevic Mijošek i Jericom Ziherl, ravnateljicama Lapidariuma i rijeckog Muzeja suvremene umjetnosti, organizatorica cijele novigradske manifestacije.

Media Scape dio je medunarodnog projekta "X-OP" (eXchange of art Operators and producers), a radionice, seminari, prezentacije, projekcije i izložbe održavaju se u devet europskih zemalja koje su ukljucene u organizaciju. Izložba ostaje otvorena do 15. rujna.

 


Podijeli: Facebook Twiter