Umjetnici dobili jedinstveni krov nad glavom

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Sinoćnjim službenim otvorenjem, istarski su umjetnici, kao i kolege iz Kvarnera i Zagreba, koji su se odazvali pozivu domaćina, u kaštelu Bembo na četiri razine (kata) dobili jedinstvenu izložbeno-prodajnu galeriju, odnosno svoje mjesto pod suncem, gdje će zajedničkim snagama predstavljati svoja djela, ali i ono ponajbolje što se može vidjeti (i kupiti) u skulptorskom i slikarskom smislu.

Kolektivna izložba

Kolektivna izložba, koju ujedinjuje projekt "Art House Mon Perin" ideja je i rezultat suradnje društva Mon Perin i Forlanette, Zajednice Talijana Bale i Turističke zajednice Općine Bale, a svakako nije naodmet ni spomenuti da su sredstva za njeno otvaranje (devedeset tisuća kuna) namaknuta iz "novčanika" društva Mon Perin.

Jedinstvena galerija

Upravo, kako je na svečanosti otvaranja rekao Ennio Malusa, ovom je izložbom kaštel Bembo dobio, ne samo ljepši i oku ugodniji  interijer, već i veliki razlog više njegovom posjetu. S druge strane, umjetnici su dobili mjesto - jedinstvenu galeriju u kojoj će izlagati (ali i prodavati) svoja djela, odnosno i centar/polazišnu točku s koje će posjetitelji, ukoliko im se svide djela određenog umjetnika, uz pomoć tehnike moći saznati gdje im se atelje nalazi, odnosno s kakvim još djelima raspolažu. Da se autorima još više olakša prodaja, osigurana je i primopredaja djela uz pomoć kurira.

Trenutno, u kaštelu su postavljeni radovi trinaestero umjetnika - Bojana Šumonje, Hassana Abdelghanija, Marije Ćurčić,  Rajka Svilara, Fulvia Juričića, Đanina Božića, Erosa Čakića, Petra Dalića, Nasera Hamze, Branka Kolarića, Alena Floričića, Tee Bičić i Marine Orlić. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)











Podijeli: Facebook Twiter