Umjesto zatvorenog, turistima dali blatnjavo parkiralište

Novi sustav naplate parkiranja u Poreču (Elio VELAN)
Novi sustav naplate parkiranja u Poreču (Elio VELAN)

Novi sustav nadzora i naplate na velikom gradskom parkiralištu u Poreču je u funkciji. Umjesto bezkontaktnim karticama kao do sada, vozila se identificiraju sustavom za prepoznavanje registarskih oznaka, pa je zadržavanje vozila na rampi poprilično kraće nego ranije, što smo i osobno ustanovili. Doduše ima i dalje kraćih zastoja ali to valja pripisati uhodavanju sistema.

Bitno promijenilo navike Porečana

Ažurni podaci o vozilima uvjet su za daljnje nesmetano korištenje usluge parkiranja pretplatnika na zatvorenim parkiralištima, pa bi korisnici koji to do danas nisu učinili, trebali čim prije ažurirati svoje podatke u uredima Usluge.

Pravo ulaska na veliko gradsko parkiralište i dalje će ostvarivati fizičke i pravne osobe te umirovljenici sa prebivalištem u gradu Poreču ili bivše općine Poreč, vikendaši sa nekretninom u Poreču i na području bivše općine Poreč, fizičke osobe sa ugovorom na neodređeno vrijeme, zaposlene u tvrtkama sa sjedištem u gradu Poreču te pretplatnici korisnici rezerviranih parkirališta u starogradskoj jezgri Poreča.

Novi sistem rada uređaja na ulazu u veliko gradsko parkiralište bitno je promijenilo navike Porečana. Naime, bilo je dosad puno građana koji su jednu karticu koristili za dva ili više vozila u obitelji. To sad ne mogu više činiti jer svaka je kartica povezana s brojem registarske tablice vozila. I to je stvorilo poprilično problema. (Elio VELAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter