Umjesto vozaca kazniti gradsku službu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Javljam se u vezi "treniranja strogoce" pulskih prometnih redara u slucajevima kada to zaista nije potrebno. Dva dana uzastopno dobio sam kaznu prometnih redara za nepropisno parkiranje na nogostupu.

U prvom slucaju, na Poljani sv. Martina, preuzimam odgovornost jer sam se parkirao na mjestu zabranjenom za parkiranje, no u drugom slucaju, u Cararinoj ulici (na slici) nema znaka zabrane parkiranja te se može pretpostaviti da je parkiranje dozvoljeno.

Prekršaj po kojem sam kažnjen i dužan platiti 300 kn je parkiranje na nogostupu, a ne na zabranjenom mjestu. Iz priložene slike vidljivo je da je razmak izmedu zgrade Fine i automobila više od 1,5 m što je više od širine vecine nogostupa u centru.

Dakle, kazna je izrecena zato jer sam, zajedno sa svim ostalim vozacima koji su toga dana dobili kaznu, pokušao ne zauzeti previše mjesta u (za autobus) preuskoj Cararinoj ulici.

U 15 godina koliko se parkiramo na toj lokaciji nije bilo ovakve "racije". Stoga postavljam pitanje prometnom redarstvu i gradskoj upravi - Što da radi obitelj s puno djece (zato ovakav automobil s puno mjesta), kada se kasno vrati s mora i zahvaljuje bogu kad nade parking u blizini zgrade u kojoj živi te pozaspalu djecu ne mora nositi stotinama metara do stana?

Svi znamo da u centru grada nema ni približno dovoljno mjesta za parking koja nisu pod naplatom jer je Grad sustavno okupirao sva raspoloživa mjesta za sustav naplate. Mjesta koja su preostala su ona slicna Cararinoj gdje ce se uvijek naci neki clanak zakona po kojem ce se moci izreci (pre)visoke kazne za nepropisno parkiranje.

Molio bih prometno redarstvo da bude konzistentno u svojim aktivnostima i da ukoliko odluci "isprazniti" neki dio ulice to prvo napravi prometnom signalizacijom i preprekama, a ne kaznama. Kazne treba primjenjivati za grubo kršenje propisa kakvih po gradu ima napretek i koji su po definiciji pojedinacni.

Ako se na nekom mjestu parkira 20-ak automobila, znaci da nešto nije u redu s regulacijom prometa i signalizacijom, te bi kaznu trebalo ispisati nadležnoj službi, a ne vozacima.


Podijeli: Facebook Twiter