Umjesto vatrometa oprema za reanimaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom odbora za organizaciju Praznika grožda vatrometa ove godine nije bilo, a njemu namijenjenih 19 tisuca kuna iz proracuna Grada Buja iskorišteno je za nabavu opreme za reanimaciju, koja je danas urucena timu lijecnika iz bujske ambulante.

Prijenosni aspirator, pumpe za umjetno disanje, boca s kisikom, okovratnici za imobilizaciju vratne kralježnice, platnena nosila i druga oprema lijecnicima ce itekako dobro poslužiti u trenucima kljucnim za život pacijenata i unesrecenih do dolaska hitne medicinske pomoci iz Umaga. Kako je objasnio voditelj umaške ispostave Istarskih domova zdravlja dr. Daniel Ferlin, vozilo hitne do Buja može stici za 13 do 15 minuta, dok je kad osoba prestane disati neophodno reagirati u roku od cetiri minute.

- Zahvaljujuci ovoj vrijednoj donaciji bujska ambulanta je postala dobro opskrbljen punkt, što je od velike važnosti ne samo za stanovnike ovog podrucja, vec i brojne turiste i putnike, rekao je dr. Ferlin, napominjuci da u trenucima potrebe kroz godine podrška Grada nije izostala, usprkos skromnim proracunskim mogucnostima.

Opremu je lijecnicima na celu s dr. Damirom Kovacevicem predao gradonacelnik Edi Andreašic, a dogadaju su prisustvovali i voditeljica umaške hitne medicinske pomoci dr. Jovanka Glavicic Popovic i direktor bujske Turisticke zajednice Valter Bassanese.


Podijeli: Facebook Twiter