Umjesto u televizor gleda u ribe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanac Jack Heathcote (37) je vlasnik najveceg privatnog akvarija u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail. Akvarij visok više od 2 metra i širok 4 metra smjestio je u podrumu svoje kuce u Nottinghamshireu.

Za ugradnju akvarija po mjeri potrošio je nešto više od 42.000 kuna. Od malena ga zanimaju ribe i morske životinje, a danas u kuci umjesto televizije svakodnevno gleda brojne ribe koje plivaju u 4.500 galona (17.000 litara) vode.

Kako bi ga ocistio akvarij, Jack mora zaroniti u vodu medu svoje raže, dvije kornjace i ostale velike ribe. Na katu kuce izradio je otvor u obliku kade bez dna, kroz koji, opremljen spužvama i naocalama za ronjenje, uranja kako bi ocistio stakla.

Osim velikog akvarija, u podrumu imam još dva manja u kojima uzgajam odredene vrste. U ostatku kuce nema riba, rekao je Jack.

Svoje vodene ljubimce hrani svaka dva do tri dana. Kako bi ih sve nahranio, treba mu oko pola sata.

Održavanje je skupo. Mnogi bi se zaprepastili kada bi vidjeli moje racune za struju. No dosta novca zaradujem prodajom riba iz vlastitog uzgoja, objasnio je.

Kao djecak sanjao je o akvariju od 50.000 galona (190.000 litara). Kada ga izgradi, bit ce ponosni vlasnik najveceg privatnog akvarija na svijetu.


Podijeli: Facebook Twiter