Umjesto u Areni, klape u Portorožu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove godine klapa u Areni nece biti, vec ce one nastupiti u Avditoriju u Portorožu, i to 30. kolovoza. Potvrdio nam je to Duško Srijemac, predsjednik udruge Klub kulture-Svijet glazbe, koja je protekle dvije godine organizirala koncert "Klape u Areni".

Problem je, kaže Srijemac, u pulskom Povjerenstvu za ljetne programe u Areni koje nije donijelo konacnu odluku o održavanju ovog koncerta. Isti problem navodi i udruga Hitan slucaj koja je predložila slican projekt - "Pisme u Areni", a buduci da ni oni još nisu dobili odgovor Povjerenstva, odlucili su se povuci. Tako od dva predložena klapska koncerta u Areni, pulska publika, cini se, nece imati priliku poslušati niti jedan.

Naime, pocetkom travnja ove godine nadležno je Povjerenstvo dodijelilo termine za sve programe u Areni, osim za onaj posljednji - 29. kolovoza, koji je bio rezerviran za nastup klapa. Kako su ove godine dva razlicita organizatora odlucila prijaviti slicne nastupe klapa, Povjerenstvo u konacnom rasporedu termina u amfiteatru nije odlucilo tko ce organizirati klapski koncert, uz napomenu da ce se to naknadno odluciti. I tu, kažu oba organizatora, nastaje problem.

"Ni nakon pet mjeseci od okoncanja tog javnog natjecaja nitko nas još službeno obavijestio što je odluceno. Mislim da je to prilicno neozbiljno te sam stoga odlucio da ove godine necu organizirati 'Klape u Areni'. U meduvremenu, dobio sam ponudu iz Portoroža da ondje u tom terminu napravimo koncert slican onome u Areni, što sam ja i prihvatio buduci da su mi ponudili dobre uvjete sa zatvorenom financijskom konstrukcijom. Nastupit ce klape Maslina, Kumpanji, Kampanel, Jelsa, Lungomare i Mali grad te dvije klape iz Istre - Motovun i Teranke. Posebna gošca bit ce Lidija Percan koja ce zapjevati i s Terankama", kaže Srijemac.


Podijeli: Facebook Twiter