Umjesto Toma Gretića Maistrine kuhinje preuzeo Andy Gaskin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon popularnog Toma Gretića, televizijske kulinarske zvijezde, rovinjska hotelijerska tvrtka Maistra je za svog glavnog chefa koji će voditi cjelokupnu kulinarsku ponudu luksuznih hotela angažirala britanskog chefa Andya Gaskina.

Gaskin je preuzeo mjesto glavnog chefa kuhinje u hotelima Monte Mulini, Lone i u nedavno otvorenom boutique hotelu Adriatic u Rovinju. Kako priopćuju iz Maistre, ovaj je britanski kuhar svoju bogatu karijeru koja je započela prije 35 godina, gradio u brojnim restoranima u Aziji, Africi, Francuskoj i Italiji.

Surađivao je sa svjetski poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama Michelom Rostangom i Fulviom Pierangelinijem, bio je dio timova u restoranima s Michelinovim zvjezdicama u Rimu (1 zvjezdica), Monte Carlu i Parizu (2 zvjezdice) te u Brayu, Velika Britanija (3 zvjezdice), a večere je pripremao za mnoge slavne osobe među kojima i za kraljicu Elizabetu II na CHOGM na Malti. - Svoj stil kuhanja opisuje kao inovativan, lagan i nadahnut Mediteranom, uz korištenje sezonskih lokalnih namirnica.

U tome su ga nadahnuli njegov profesor Hubert iz kulinarske škole koji mu je dao osnovno znanje, Marco Pierre White čiju predanost visokoj kvaliteti i savršenstvu iznimno cijeni te Heston Blumenthal zbog svoje kreativnosti i stalnog preispitivanja svih aspekata kulinarstva, priopćuju iz ove tvrtke. Kao chef kuhinje luksuznih hotela Maistre, Gaskin je zadužen za obuku i usavršavanje pojedinih timova, nadzor kvalitete kao i unaprjeđivanje kulinarskih ideja. Pritom će usko surađivati s glavnim kuharima restorana spomenutih hotela Radovanom Blagićem (Monte Mulini), Teom Ivaniševićem (Lone) i Nikolom Hreljom (Adriatic).

- Moj me životni put uz brojna manja skretanja iz velegrada kakav je London dovela do jadranske obale u prekrasan mali grad Rovinj. Radujem se izazovu daljnjeg razvijanja i unaprjeđivanja kulinarske ponude u hotelima tvrtke Maistra. U tom pogledu veliku važnost pridajem upotrebi samo najboljih, lokalnih sastojaka u proizvodnji dobavljača koje sam osobno u suradnji s Radovanom, Teom i Nikolom odabrao, kaže Gaskin dodajući da će svaki restoran imati vlastitu priču koja će se oslanjati kuhare, poljoprivrednike i ribare, a sve to bit će uklopljeno u bogato međunarodno iskustvo koje donosi sa sobom.

Gaskin je također osvojio dvije srebrne medalje Svjetskog kulinarskog prvenstva Scothot, a kod kuće na Sardiniji ima brojne pehare i medalje iz vremena kad se natjecao u Salon Culinaires diljem Europe.( B. B.) 


Podijeli: Facebook Twiter