Umjesto tehnicke robe kupili kilogram soli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica nepoznatih pocinitelja su u Pazinu u utorak oko 12.30 sati prevarila 73-godišnjeg Pazinjana prodavši mu kilogram soli umjesto ponudene tehnicke robe.

Naime, nepoznate osobe u dobi od oko 30 godina, predstavljajuci se kao talijanski državljani, na vrlo su lošem talijanskom jeziku ponudili na ulici 73-godišnjaku dva mobilna uredaja, kameru i navigacijski uredaj za 350 eura.

Isprika je bila da su ostali bez novca za povratak kuci u Italiju. Pristavši na kupovinu, naivni Pazinjan je dvojac odveo svojoj kuci i uspio pregovorima spustiti cijenu na 300 eura. Oni su mu za tu svotu predali torbu u kojoj je prije bila tehnicka roba, uzeli novac i otišli.

Kada je otvorio torbu, Pazinjan je unutra našao kilogram soli te shvatio da je prevaren pa je slucaj prijavio policiji.

Cetiri dana prije toga jednak se slucaj dogodio u Plovaniji kada je, prema opisu, isti dvojac prevario 27-godišnjaka iz Buja ponudivši mu identicnu tehnicku robu. No, on je po iznos od 2.700 kuna otišao u banku te ga predao prevarantima, koji su potom nestali. I 27-godišnjak je dobio torbu s kilogramom soli.

Policija intenzivno traga za prevarantima, a raspolaže i s njihovim detaljnim opisom. Gradane upozorava da ne nasjedaju na takve i slicne ulicne prodaje koje nerijetko završavaju prijevarama.


Podijeli: Facebook Twiter