Umjesto place dobio palicom po rebrima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je u subotu oko 15 sati došao tražiti novac od zaostalih placa, Ivana Burula (45) iz Blaškovica kod Kršana palicama su pretukli poslodavci ?ani Stroligo (56) i njegov sin ?ani Stroligo (31) iz kamenoklesarskog pogona u Blaškovicima. Policija je izvijestila da su Burulu slomljena rebra te je bio zadržan na lijecenju u pulskoj Opcoj bolnici.

Protiv oca i sina Stroligo bit ce podignute kaznene prijave, doznajemo od Gordane Ostovic iz OKC-a PU istarske.



"U subotu sam došao do starijeg ?anija tražiti zaostatke od isplate na crno i redovne place. No, nakon što me potjerao iz kancelarije, puknuo mi je film i rekao sam mu: 'Daj mi riješi taj novac, što te nije sramota pred bogom i ljudima'.

On je ocito pogoden time izašao i pocelo je naguravanje, a nisam ni primijetio da mi je s leda prišao njegov sin i udario me nekom drvenom gredicom po rebrima i ledima.

Iako sam pao na tlo i bio skoro u besvjesnom stanju, nastavili su me mlatiti. Srecom, netko je priskocio i zaustavio ih", izjavio je Burul.

U utorak je Burul izašao iz bolnice, no prisiljen je ležati u krevetu s aparatom za imobilizaciju kralježnice. S ocem i sinom Stroligo nismo uspjeli razgovarati jer su, kako nam je rekla tajnica, otputovali u inozemstvo. Radnici koje smo zatekli u pogonu nisu htjeli ništa reci. (M. SARDELIN)

?ani Stroligo mladi: Burul laže, on je napao mog oca
?ani Stroligo mladi iznio nam je potpuno drugaciju verziju subotnjeg dogadaja.
- Ivan Burul laže, nisam ga s leda napao, a najmanje udario bilo kakvom palicom. U subotu je na posao došao u 15 sati i odmah otišao kod moga oca te ga napao palicom za bejzbol. Na to sam reagirao tako da sam skocio na njega i zajedno s njim pao na tlo.
Moguce je da se ozlijedio pri padu, buduci da ja imam 130 kilograma. Nismo samo njemu dužni, vec svim našim radnicima u naše dvije tvrtke. Kriza je, stišcemo, ali ne želimo davati otkaze. To mi je hvala što mu nisam dao otkaz, kazao nam je telefonom Stroligo.


Podijeli: Facebook Twiter