Umjesto Olivera u Areni klape

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od pulskog koncerta Olivera Dragojevica, koji je uz klapu Cambi trebao nastupiti u Areni 8. srpnja, nece biti ništa, ali je organizator ponudio novi glazbeni program.

- Buduci da dan prije Oliver nastupa s Gibonnijem na otvaranju teniskog turnira u Umagu, organizator ATP-a se opredijelio za vecu kampanju pa je na kraju logicno htio i ekskluzivu da se ne bi preklapale marketinške kampanje na jumbo plakatima i ostalim promotivnim aktivnostima. To nam je, nažalost, priopceno tek prije nekoliko dana, kada se iz medija saznalo da je Oliver dan kasnije na programu pulske Arene, piše u priopcenju koje je potpisao organizator Denis Redic iz rijeckog Astoria centra.

Umjesto spomenutog nastupa, organizator Povjerenstvu za programe u prostorima kulturno-povijesnih spomenika nudi program "Klape i gosti u Areni" na kojem bi uz splitski Cambi nastupili klapa Maslina, Vinko Coce, klape Pinguentum i Teranke, Bruno Krajcar te dva velika zbora - rijecki Kaplan i zagrebacki Izvor. Glazbeni producent je Olja Dešic, koja sa svojim bandom prati izvodace, a najavljena su još neka iznenadenja.

- Sadržaj koncerta je koncipiran tako da publici pokažemo razlicite aspekte klapskih interpretacija - od starih tradicionalnih pjesama, svima znanih hitova pa do obrada pop standarda - te da se svi zajedno pritom jako dobro zabavimo i uprilicimo pravu mediteransku feštu za pamcenje, kaže Redic te najavljuje da ce se u nekim trenucima na pozornici istovremeno naci više od stotinu izvodaca.

Kako kaže, kulturološki je naglasak na spajanju Dalmacije s Istrom, tradicionalnog sa suvremenim.

Pitali smo i predsjednika povjerenstva Erika Lukšica da nam kaže hoce li odobriti novopredloženi program, no buduci da je boravio u inozemstvu, nije bio upoznat sa situacijom te je kazao da ce nam se javiti u cetvrtak. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter