Umjesto kuna "uvalio" bugarske leve


Policija traga za nepoznatim muškarcem, koji je u utorak u Rovinju prevario 43-godišnjeg austrijskog državljanina prilikom mijenjanja novca. Naime, u 9 sati ispred hotela u Ulici Šetalište vijeća Europe naivnom je Austrijancu prišao nepoznati muškarac ponudivši mu razmjenu novca po povoljnom tečaju.

Austrijanac je pristao na ponudu te mu dao 200 eura, a za što je dobio 60 kuna i 500 bugarskih leva. Kasnije, prilikom plaćanja računa austrijski turist shvatio je da je prevaren. Prema opisu kojeg je naveo policiji, radi se o ćelavom muškarcu starosti oko 65 godina, visine oko 170 centimetara, tamne puti i jače tjelesne građe, koji je bio odjeven u plavu majicu kratkih rukava i duge sive hlače, a komunicirao je na vrlo dobrom njemačkom jeziku.

Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjačnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili pristupite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail [email protected]. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter