Umjesto kuna dobili bugarske leve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija traga za nepoznatim muškarcem koji je jucer u Porecu prevario dvojicu državljana Velike Britanije prilikom mijenjanja novca.

Postupajuci po prijavi 79-godišnjaka i 74-godišnjaka, policija je utvrdila da im je jucer oko 10,30 sati, kod poslovnice banke na Obali maršala Tita u Porecu, prišao nepoznati muškarac koji im je ponudio razmjenu novca po povoljnom tecaju. Britanci su pristali na ponudu te su mu dali svaki po 100 britanskih funti, a muškarac je njima umjesto kuna dao 2 tisuce bugarskih leva, što su Britanci shvatili tek kasnije, prilikom placanja racuna. Ošteceni su za oko 1.500 kuna.

Policija traga za prevarantom - a radi se o celavom muškarcu starosti od 40 do 50 godina, visine oko 170 cm, tamne puti i jace tjelesne grade, koji je bio odjeven u tamnu košulju i hlace, a komunicirao je na vrlo dobrom engleskom jeziku.

Policijska uprava istarska savjetuje gradane i turiste da mijenjaju novac u za to ovlaštenim institucijama, odnosno bankama i mjenjacnicama te da ne nasjedaju na pokušaje pomoci ''dobronamjernih'' osoba. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare ili ako imate saznanja o osobi za kojom se traga, kontaktirajte policiju na broj 192 ili dodite u policijsku postaju, a informacije možete proslijediti i na e-mail [email protected]. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter