Umjesto kocnice pritisnuo gas i izazvao sudar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreci koja se u cetvrtak oko 16 sati dogodila na pulskoj obilaznici, nedaleko od kafica "Stela" u Šijani, ozlijedena je vozacica lance muse, koju je Hitna pomoc prevezla na pregled u pulsku Opcu bolnicu.

Prema rijecima jednog ocevica, ali i starijeg vozaca opel astre koji je skrivio nesrecu, vozacica nije imala vidljivih ozljeda, ali je bila u šoku. Troje putnika koji su bili u njezinom vozilu navodno nije ozlijedeno, ali su takoder otišli u bolnicu na pregled.



Prema prvim neslužbenim informacijama, do nesrece je došlo kada je vozac opel astre, krecuci se kroz kružni tok, prešao na nogostup nakon cega je, umjesto da pritisne kocnicu, pritisnuo papucicu gasa. Tako je astra projurila preko svoje kolnicke trake i prednjim lijevim dijelom udarila u lijevi bocni dio lancie u traci namijenjenoj vozilima koja ulaze u kružni tok.

Siloviti udarac odbacio je lanciu na zemljanu površinu pokraj kafica "Stela", a astra je nastavila s nekontroliranim kretanjem još 30-tak metara da bi se konacno poprecno zaustavila na zemljanoj površini izmedu dviju prometnih traka.

Vozac opel astre nam je kazao da mu se u 60 godina vožnje nikada nije dogodilo da umjesto kocnice stisne gas. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter