Umjesto kazahstanske himne pustili Borata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizatori Grand Prixa u streljaštvu u Kuvajtu prilikom proglašenja pobjednika jedne od disciplina, umjesto himne Kazahstana, pustili su parodiju na kazahstansku himnu iz filma "Borat" autora Sashe Barona Cohena.

Umjesto prave himne "Moj Kazahstan", koja se izvodi od 2006. godine, organizatori su s interneta skinuli pjesmu naziva - "Oh, Kazakhstan" iz filma "Borat". Umjesto prave himne Marija Dmitrienko je morala slušati "kako su kazahstanske prostitutke najcišce u regiji, o penisu državnog vode i mržnji prema Uzbekistancima".

Celnici kazahstanske reprezentacije odmah su zatražili ispriku organizatora koji su nekoliko sati kasnije pronašli pravu himnu i ponovili ceremoniju proglašenja.

- Njihova isprika nece biti dovoljna, tražimo i ispriku na državnoj razini, kazao je izbornik kazahstanske reprezentacije Anvara Junusmetov.

Borat Sagdijev je fiktivni satiricni lik kojeg je osmislio te ga i glumi britanski komicar i glumac Sacha Baron Cohen. Lik Borata je osmislio kao novinara iz Kazahstana.

Film je izazvao nezadovoljstvo u Kazahstanu i zabranjen je u toj zemlji, dok je vlada zaprijetila pravnim postupkom protiv Cohena.


Podijeli: Facebook Twiter