Umjesto javne rasprave - sprdnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Poziv na sjednicu Gradskog vijeca (u srijedu, op.a.) dobili smo u nedjelju, a u prilogu nije dostavljen materijal o kojem se treba raspravljati. Na taj nacin grubo je povrijeden clanak 75 Poslovnika Gradskog vijeca, kojim se odreduje da se materijali za raspravu dostavljaju najmanje pet dana prije zakazane sjednice. Stoga cemo tražiti odgodu razmatranja ove tocke i istovremeno podnijeti amandmane. Bez obzira na to jesu li u novom ugovoru Vlade prihvaceni naši prijašnji amandmani, osnovni uvjet da podržimo projekt je prethodna javna rasprava", rekao je na konferenciji za novinare Mauricio Licul, vijecnik Nezavisne liste Plinija Cuccurina.

Licul je istaknuo da nisu poštovani ni njihovi amandmani prihvaceni na prethodnoj sjednici vijeca, o provodenju 30-dnevne javne rasprave, što se bahato i neodgovorno pokušava nadoknaditi javnom prezentacijom u Štinjanu dan uoci sjednice.

- Smisao javne rasprave grubo je izokrenut te je postao javna sprdnja s gradanima, posebno žiteljima Štinjana. Prezentacija se odraduje da se zadovolji forma. Gradonacelnik Miletic kao predlagatelj time vrijeda inteligenciju gradana, cije mišljenje i zahtjeve vijecnici ne mogu poslušati i sukladno tome dostaviti amandmane, istice Licul.

Dušanko Babic, donedavni predsjednik vijeca sada raspuštenog MO-a Štinjan, istaknuo je da na današnjoj prezentaciji Štinjance nema tko predstavljati te da je MO zadnjih pet godina izricito tražio koncesiju i slobodan pristup lucici na Hidrobazi. To im nije odobreno, a sad je nejasno i hoce li se Brijuni rivijera proširiti i ispod ceste na Hidrobazi.

"Ne želimo da nam se dogodi situacija poput one u Medulinu, gdje domicilno stanovništvo ne može do svog mora i plaža. Godinama smo se borili za koncesiju iskljucivo domicilnom stanovništvu, no nismo je dobili, iako su je u meduvremenu dobili razni beach barovi na Hidrobazi", zakljucio je Babic.

Ladonjini predstavnici smatraju da gradani zaslužuju puno više poštovanja i mogucnost sudjelovanja u transparentnim procesima odlucivanja. Nazvavši IDS "Interesnom Demagoškom Skupinom", u Ladonji isticu da ono što su im servirali premijerka Kosor, župan Jakovcic i gradonacelnik Miletic nije u interesu istarskih gradana. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter