Umjesto Grdoviću novac dajte mladim porečkim glazbenicima

Rodoljub Kosić (M. MIJOŠEK)
Rodoljub Kosić (M. MIJOŠEK)

- S obzirom da je izbor Mladena Grdovića i Jasmina Stavrosa uzburkao javnost tražimo od Grada Poreča, Turističke zajednice i sponzora, Plave lagune i Valamar Riviere, da se njihov koncert za doček Nove godine otkaže, rekao je predsjednik porečkog SDP-a Rodoljub Kosić.

- Gradonačelniku sugeriramo da se dio novaca usmjeri mladim porečkim muzičkim sastavima. Drugi dio planiranih financijskih sredstava bilo bi bolje uložiti u programe za sprječavanje raseljavanja mladih ljudi ili nekom drugom socijalnom programu, smatraju u SDP-u. Kosić veli da se radi o prevelikom novcu koji se potroši u samo dva ili tri sata, u jednoj noći. Novogodišnje dočeke treba obavezno organizirati, dodaje, ali uz puno skromnija sredstva.

Na ove zahtjeve SDP-a gradonačelnik Edi Štifanić kazao je da je očito da je predizborna kampanja za lokalne izbore počela.

- Sve što su napisali tipičan je predizborni pamflet prepun demagogije i populizma. Jasan je stav Grada oko dočeka Nove godine, što su prenijeli svi mediji. Koncert Gradovića i Stavrosa ostaje kako je najavljeno. SDP-u poručujem da Grad ima trenutno važnijih poslova, poput pripreme za nastavak gradnje zaobilaznice, nego baviti se njihovim idejama, komentirao je Štifanić. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter