Umjesto Glavaša nositelj liste Šišljagic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni odbor HDSSB-a danas je u Osijeku jednoglasno odlucio da se za nositelja izbornih lista na parlamentarnim izborima, umjesto utemeljitelja stranke Branimira Glavaša, izabere predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagic.

U pismu, koje je na sjednici Glavnog odbora procitao njegov predsjednik Dinko Buric, Glavaš navodi kako je iznimno pocašcen odlukom da bude nositelj stranackih lista na predstojecim parlamentarnim izborima, ali da tu odluku, "u interesu cijele stranke, u ovome trenutku ne može prihvatiti".

Ocijenio je kako se iz nekih reakcija na odluku Glavnog odbora da on bude nositelj izbornih lista mogla išcitati namjera eliminacije iz izborne utrke ne samo njega osobno, nego i cijelog HDSSB-a, te da objektivno postoji mogucnost višegodišnjeg uklanjanja HDSSB-a s hrvatske politicke scene, a da takvu mogucnost ni pod koju cijenu nece dozvoliti.

Stoga je predložio Glavnom odboru da za nositelja izbornih lista predloži predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagica te porucio: "Vidimo se na izborima 2015. godine."

Šišljagic je ponovio kako ni jedan zakon, pa niti Ustav, ne prijeci da Glavaš bude nositelj izbornih lista, ali da su, nakon takve odluke, krenuli pokušaji eliminacije Glavaša, ali i HDSSB-a, iz izbora za Hrvatski sabor.

Ocijenio je kako jucerašnje mišljenje Ustavnoga suda po kojem Glavaš, buduci da je osuden za ratne zlocine, ne bi smio biti niti nositelj na izbornim listama, koje je suprotno mišljenju Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje je tu mogucnost dopustilo, pokazuje kako Ustavni sud smatra "da u DIP-u rade neznalice".

Buduci da je predsjednik DIP-a Branko Hvatin ujedno i predsjednik Vrhovnog suda, Šišljagic se zapitao kako ce se izbori odvijati, s obzirom na, kako smatra Ustavni sud, ovakvo neznanje DIP-a i predsjednika Vrhovnog suda.

"Da smo vec predali liste, one ne bi bile pravovaljane, ali znamo s kim imamo posla, pa se tako i postavljamo", porucio je Šišljagic te najavio kako ce stranka, sutra u 11,00 sati, predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu. 


Podijeli: Facebook Twiter