Umjesto festivala sporta - festival buke!


Umjesto festivala sporta kojim je trebao biti obilježen kraj ove akademske godine, manifestaciju "Open Student Fest" i sve ono dobro što ide sa sportom zasjenio je i nepopravljivo pokvario zabavni dio manifestacije, preksinoćni koncert održan na pomoćnim terenima Uljanikovog stadiona koji je na noge digao dobar dio Pule i zbog kojeg više stotina građana oka nije sklopilo do 4 ujutro.

Da stvar bude gora i paradoksalnija, pompozno najavljen koncert okupio je jedva 20-ak ljudi, no usprkos tome, koncert je potrajao do sitnih sati, i to uz nesnosnu buku od koje je bilo nemoguće zaspati. I građanima koji stanuju u blizini stadiona, ali i pacijentima obližnje pulske bolnice. Samo u našu redakciju je stiglo više desetaka poziva o nesnosnoj buci i bezobzirnosti organizatora, a pozivi su stizali i policiji.

- To je znak da smo imali dobar razglas, rečenica je koju je na naš poziv izgovorio predsjednik Studentske udruge Pula Marin Gašparić, organizator manifestacije. Kazao je da dozvole i rješenja za održavanje koncerta do 4 sata ima, da nije bilo nikakvih incidenata. Potvrdio je pak da je policija u jednom trenutku došla na stadion, no koncert nije prekinut jer organizatori imaju sve suglasnosti. Nije se previše zamarao činjenicom da su stanovnici Sisplaca, Verude, Gortanove uvale, Stoje i nekih dijelova oko centra grada imali besanu noć.

Cijela priča oko zabavnog dijela studentske manifestacije, kako doznajemo, krenula je krivo u startu. Naime, noćni dio zabave u sklopu te manifestacije trebao se održavati na pomoćnim terenima Pule ICI na Valkanama, no kako doznajemo, Cementara (upravitelj terena, op.a.) je odbila izdati suglasnost, pa se noćni dio zabave navrat-nanos u zadnji tren preselio na pomoćne terene Uljanikovog stadiona kojim pak upravlja Uljanik Standard. Od direktora Uljanik Standarda Vjekoslava Jozanovića doznajemo da je izdao suglasnost za održavanje koncerta, i to na temelju uvjerenja Gašparića da ima sve potrebne dozvole - i od policije i od Grada Pule. (Nera SOFTIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter