Umjesto da sruše opasna stabla - stavili znakove

Prometni znak koji bi mogao dodatno zbuniti vozače (M. ANGELINI)
Prometni znak koji bi mogao dodatno zbuniti vozače (M. ANGELINI)

Dok se čeka tko će konačno preuzeti odgovornost, ili bolje rečeno postupiti prema nalogu i preporuci policije da ukloni sasušena stabla na Šijanskoj cesti jer bi se mogla srušiti na prometnicu, iz Hrvatskih cesta, za koje policija tvrdi da su najodgovornije, odlučili su ipak reagirati.

Ovih su dana naime, na dionici gdje se nalaze sasušeni borovi, s obje strane ceste postavili prometni znak upozorenja koji vozače obavještava da se nalaze na prometnici na kojoj je moguće urušavanje stabla na cestu?!

Valja priznati, mudro su doskočili tom problemu jer su, postavivši znak upozorenja, zapravo "oprali ruke" od eventualne daljnje odgovornosti, iako postavljanje znaka nije riješilo problem. Borovi su i dalje ondje i opasno prijete urušavanjem. Teško da će potencijalnu nesreću spriječiti jedan običan znak upozorenja.

Na kraju krajeva, ne radi se o prometnici kojom se vozi na vlastitu odgovornost pa se može izabrati neki drugi, zaobilazni put, već se radi o državnoj cesti kojom dnevno prolaze tisuće automobila.

Pitanje je i što ovo upozorenje znači vozačima: da li da uspore, ubrzaju, podignu pogled, zažmire, sagnu glavu…? (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter