Umjesto ćorke do podne, u knjižnicu na likovni


Ribice, barčice, morske vile i svjetionici, sve su to, crtajući, služeći se kolažom ili pak starim novinama, izrađivali polaznici ljetne likovne radionice za osnovce u Gradskoj knjižnici Labin. Kreativci, njih 30-ak, jučer su nakon gotovo mjesec i pol dana stvaranja zaključili posao postavivši izložbu radova, koja se može razgledati još samo danas budući da biblioteka zbog revizije fonda i preseljenja u nove prostore neko vrijeme neće raditi.

Radionicu je dvaput tjedno držala voditeljica Romina Zahtila, apsolventica dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

- Prezadovoljna sam s polaznicima, svi su se dali u to, bujne su maše, a sve garniraju zanimljivim pričama. Prirasli su mi srcu, teško mi se sad oprostiti od njih", kazala nam je Romina, brišući pritom suze radosnice, plastičnu potvrdu svojih riječi.

Ovakve tečajeve za djecu roditeljima preporučuje jer… "Prvo, djeca rade s rukama, daju maha mašti, a bolje se baviti nečim kreativnim nego sjediti za kompjutorom ili tipkati po mobitelu. Djeca jednostavno bolje razmišljaju", tumači voditeljica. - Istina, istina, to i meni moji doma kažu, prijete da će mi iščupati sve žice kompjutora ako ne napravim nešto korisno, ubacuje se netko od limača koji su nas okružili.

Mirea Franković, simpatična 13-godišnjakinja, veli: "Mislila sam da će mi radionica trajati predugo, da ću nakon nekog vremena odustati, ali prošlo mi je samo tako. A mama me, zapravo, ovdje poslala jer ljeti inače spavam do podne. Sada ću se lakše ustajati za školu".

- Ja znam u krevetu potegnuti i do jedan. Dojadilo mi je bit' doma. Došao sam da me nešto zaokupi. Osvježio sam si ljeto, nadovezao se osmogodišnji Lukas Rošić, ponosno nam pozirajući s velikim brodom imena "Boa", njegovih ruku djelo.

I devetogodišnja Matea Hrelja spremno se pohvalila:"I inače volim crtati, a prijavila sam se da naučim nešto novoga raditi, da upoznam nove prijatelje. Svladala sam kaširanje, origami,…". (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter