Umirovljenici završili tecaj informatike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potvrde o završenom tecaju informatike u srijedu su u pulskoj Citaonici kluba umirovljenika osamnaestorici polaznika urucile ravnateljica Gradske knjižnice i citaonice Nela Nacinovic te dogradonacelnica Vera Radolovic. Tecaj je održan tijekom veljace uz financijsku pomoc Grada Pule, a na njemu su zainteresirani naucili osnove windowsa i interneta te nacin korištenja elektronske pošte.

- Provodimo nacela UN-a za starije osobe, koja nalažu da im se mora osigurati neovisnost, društveno sudjelovanje, skrb, samoispunjenje i dostojanstvo. U prostoru citaonice se redovito odvijaju razni sadržaji, od izložbi, predavanja i promocija knjiga pa sve do pjesnickih veceri. Cilj nam je razveseliti sugradane trece životne dobi, kazala je Nacinovic.

Polaznicu tecaja Jelicu Stojanovic pitali smo kako je proteklo informaticko opismenjivanje, a ona je odgovorila da ju je razveselila mogucnost druženja uz stjecanje novih znanja.

- Sve mi je bilo interesantno i sada kada sam naucila koristiti e-mail, redovito cu pisati sinu u Njemackoj i slati mu cestitke za vjerske praznike, rekla je Stojanovic.


Podijeli: Facebook Twiter