Umirovljenici uredili najljepši uskrsni izlog

Najljepši uskrsni izlog
Najljepši uskrsni izlog

Najljepši uskrsni izlog u Puli ove je godine onaj Čitaonice kluba umirovljenika na Giardinima. Kako je kazala Sanja Cinkopan- Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice koja organizira izbor najljepšeg izloga, ovo je druga ovogodišnja nagrada, a prva je dodijeljena za Valentinovo.

Kazala je da joj je jako drago što je nagradu ovoga puta zaslužila Čitaonica umirovljenika, jer se njezini korisnici uvijek trude i izlog prigodno uređuju, te je pozvala sve trgovce da uređuju svoje izloge i time pridonesu ukupnom izgledu grada.

Izlog je, kako je rekla ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović, uređen u sklopu kreativne radionice "Ususret Uskrsu" koja se održavala tijekom ožujka, a koju su pod mentorstvom Štefanije Sliško pohodile Agneza Vale, Zofija-Jadwiga Krstačić, Palmira Sladaković i Marija Mijajlović. Cvijeće im je danas, kao nagradu, uručio gradski pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić, dok je Čitaonica dobila prigodnu nagradu od tisuću kuna te naljepnicu "Naj uskrsni izlog 2013".

Drugo mjesto ovog je Uskrsa zaslužio butik Le Mode u Istarskoj ulici, a treće prodavaonica Arena u Flanatičkoj ulici.

Ukupno je ocijenjeno devet izloga u centru grada, a posebno su pohvaljeni frizerski salon Rozi u Laginjinoj ulici, Udruga slijepih, dječji Benetton, Istarske knjižare, Narodne novine, Fendi te trgovine Lanotona. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter