Umirovljenici pomažu Pulaprometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gradske odluke da svi pulski umirovljenici, osim onih s mirovinama do tisucu kuna, moraju placati karte za javni gradski prijevoz, u SUH-u vidljiv veliki pad takvih zahtjeva u prva tri mjeseca u odnosu na isti period u 2009. i 2008. godini, kazala je Neta Žikovic (HSU) na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeca. Tako je u 2008. godini, rekla je, bilo 260 novih zahtjeva za povlaštene karte, a lani 293, za razliku od svega 56 u prva tri mjeseca ove godine.

Stoga je direktora Pulaprometa Igora Škatara upitala jesu li financijski efekti srazmjerni nezadovoljstvu umirovljenika.

- Od pocetka godine do 23. svibnja broj umirovljenika koji placaju povlaštene karte je 5.880, što je zadovoljavajuca brojka s obzirom da ih je u cijeloj prošloj godini bilo 6.500. Ova je odluka, osim toga, pomogla likvidnosti društva jer smo od tih karata prihodovali 1,2 milijuna kuna, što je milijun kuna više nego lani. Vjerujem da se udrugama javio manji broj ljudi jer sada kod nas izravno dižu karte i ne moraju više udrugama placati clanarine, odgovorio je Škatar.

Marijana Mužinica (SDP) je zanimala izrada prostornih planova i njihova cijena. Procelnik za prostorno uredenje Giordano Škuflic odgovorio je da je u izradi deset planova ciji trošak izrade prelazi nešto više od tri milijuna kuna. Spomenuo je tako izmjene i dopune Prostornog i Generalnog urbanistickog plana te UPU Molo Carbone kao i izradu urbanistickih planova uredenja Marina Veruda, Štinjan, lucica Delfin, Max Stoja, Karšiole, Lungomare i Istocna poslovna zona.

Na upite o posljedicama na gradski proracun zbog uvodenja mini porezne reforme i smanjenja etalonske vrijednosti gradenja što ce smanjiti prihode od komunalnog doprinosa, gradonacelnik Boris Miletic je odgovorio da ce se sigurno morati smanjiti proracun.


Podijeli: Facebook Twiter