Umirovljenici MUP-a za Sigurnu kuću Istra

Humanitarna akcija pulske udruge umirovljenika MUP-a za pomoć Sigurnoj kući Istra
Humanitarna akcija pulske udruge umirovljenika MUP-a za pomoć Sigurnoj kući Istra

Članovi Udruge umirovljenika MUP-a na pulskoj su tržnici prodavali svoje rukotvorine - slike, vaze, ručno izrađen nakit, a sve ono što zarade prodajom namijenili za žrtve obiteljskog nasilja - žene i djecu koja su smještena u skloništima Sigurne kuće Istra.

"Naša udruga na nivou Istre broji 400 članova, a pulska podružnica čiji su radovi danas izloženi, ima 200 članova", rekla nam je tajnica Udruge Nela Zrnić dodajući kako su svoje radove za ovu humanitarnu akciju donirali, osim nje, Vesna Benčić, Tanja Grgorović, Ivica Blagović, Bogomir Vrdoljak, Luciano Geržinić, Davorka Radočaj, Ljiljana Vlaho i Branka Petelinec.

"Ove se godine akcija održava prvi put, s ciljem da postane tradicionalna", rekla nam je Zrnić dodajući kako su za donaciju odabrali žrtve obiteljskog nasilja jer se te žene često za pomoć prvo obraćaju upravo policiji.

Njihov je štand posjetila i Jadranka Černjul, predsjednica Udruge Sigurna kuća Istra. Zahvalivši se svima koji pomažu žrtvama obiteljskog nasilja istakla je kako Udruga ima odličnu suradnju s policijom. Navela je da se trenutno u tajnim skloništima nalaze četiri žene i šestero djece, a upiti za smještajem u zadnje su vrijeme vrlo česti. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter