Umirovljenici Buzeta i Kopra - prijatelji i suradnici

Marijan Stermšek i Josip Flego (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Marijan Stermšek i Josip Flego (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Predsjednik buzetske Gradske udruge Matice umirovljenika Hrvatske Josip Flego i predsjednik Društva upokojencev Koper - Center Marijan Stermšek potpisali su u Buzetu Memorandum o prijateljskoj suradnji između dvije umirovljeničke udruge koje djeluju na pograničnom području Istre.

Time su se obvezali nastaviti i ojačati prijateljske odnose koji su uspostavljeni lani te barem jednom godišnje organizirati susrete umirovljenika naizmjenično u Kopru i Buzetu.

Suradnju su uspostavili u rujnu prošle godine kada su na prijedlog koparske udruge umirovljenika povodom Svjetskog dana starijih osoba, predstavnici buzetske i koparske umirovljeničke udruge te udruge umirovljenika VILP Trst, na susretu u Kopru potpisale Listu o prijateljskoj suradnji na sportsko-rekreacijskom i kulturnom umjetničkom planu te organizaciji izleta i druženja. Posebna suradnja predviđa se na međunarodnom projektu "Stariji za starije".

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili ovu inicijativu posebice stoga što su gradovi Buzet i Kopar već godinama zbratimljeni, a s druge strane svi težimo Europi pa je i ovo jedan korak bliže i nadam se da će se vratiti vrijeme kada su Buzećani često odlazili u Kopar, rekao je Flego.

Marijan Stermšek također je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem memoranduma te rekao da imaju privilegij kakav malo koja udruga ima da na tako malom prostoru surađuju tri udruge iz tri države; Hrvatske, Slovenije i Italije. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter