Umirovljen general Kruljac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar obrane Davor Božinovic donio je odluku o prestanku djelatnog vojnog statusa s pravom na mirovinu za nerasporedenog general-pukovnika Mladena Kruljca, potvrdeno je u srijedu Hini u Ministarstvu obrane.

Odluka je donesena na temelju prijedloga nacelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH general-pukovnika Drage Lovrica, a sukladno planu izdvajanja djelatnih vojnih osoba za 2011., koji ukljucuje generale i admirale, te sukladno Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba i ovlaštenih službenih osoba, doznaje se od zamjenika glasnogovornika MORH-a Dražena Jonjica.

Bivši zapovjednik kopnene vojske Oružanih snaga RH general Mladen Kruljac trenutno je u osjeckom istražnom zatvoru gdje se nalazi nešto više od mjesec dana, a tereti ga se, s još petoricom osumnjicenika, da su raznim malverzacijama oštetili opcinu Sibinj i državni proracun za oko 17 milijuna kuna.

Takoder istražni sudac Županijskog suda u Osijeku prije nekoliko dana je Kruljcu te petorici osumnjicenika produžio istražni zatvor za još dva mjeseca.


Podijeli: Facebook Twiter