Umažanke na krilima Pavić "razbile" Koku

Zaključala gol Umažanki - Andrea Pavić (arhiva)
Zaključala gol Umažanki - Andrea Pavić (arhiva)

Iako su respektirale suparnice iz Varaždina, koje su im jedna od najneugodnijih ekipa u 1. ligi rukometašica i s njima imaju negativan skor, Umažanke su ovog puta u svim elementima igre uvjerljivo pobijedile Koku, čak s pogotkom više no što su izgubile u Varaždinu. Od početnih 3:3 iz šeste minute, u pet idućih domaće su rukometašice ostvarile seriju od 5:0 i tako stigle do prve osjetnije prednosti - 8:3. Sredinom poluvremena imale su i šest golova viška (10:4), a jednako takvo vodstvo i u 27. minuti, no gošće su preko ponajbolje svoje igračice Ive Tomašek smanjile zaostatak iz dva sedmerca.

U nastavku su domaće igračice zaigrale još angažiranije, kao da nisu imale tu prednost iz prve dionice, i u nekoliko navrata su vodile i sa sedam golova prednosti. Tako je bilo sve do 55. minute, a onda je Čorković s tri pogotka u nizu te uz seriju odličnih obrana Andreje Pavić, koja se prometnula u junakinju susreta, pokrenula stvari prema uvjerljivoj pobjedi u konačnici susreta.

Treba reći da je publika u nekoliko navrata s nogu pljeskala domaćim igračicama, novopečenoj reprezentativki Jeleni Vidović, ali i Seleni Milošević, Ani Rajić i Danieli Špoljarić. Ipak, prave ovacije je dobila umaška vratarka, kada je u 58. minuti u jednom napadu imala dvostruku obranu, a samo 20-ak sekundi kasnije gošćama zaustavila tko zna koji zicer, čime je uistinu obilježila ovu večer. Još jednu pobjedu u nizu Umažanke su proslavile svojim posebnim plesom, uobičajenim u zadnje vrijeme.

Susret 4. kola lige za poredak: Umag - Koka 30:22 (15:11). Sportska dvorana Stella Maris. Gledatelja: 500. Sutkinje: Irena Pahor, Sanja Trbović (obje Rijeka).

UMAG: Pavić (19+1), Žuliček 1, S. Imamović, Milošević 4, Rajić 6 (1), Mataija 1, Vidović 9, Martić, Jerković, Medved, Špoljarić 5, Čorković 3, Maras, Gašić 1.

KOKA: Hajduk (14), Horvat 4, Domijan, Kocijan 2, Marković 2, Gorupić, Jazbec, Tomašek 10 (5), Furijan 1, Antolić, Dežić 2, Haček 1.

Sedmerci: Umag 1 (1), Koka 6 (5). Isključenja: Umag 2 minute, Koka 6 minuta. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter