Umažanka poduzetnica godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laskavu titulu poduzetnice godine u Hrvatskoj osvojila je Umažanka Selma Smajic, vlasnica tvrtke Ures koja se bavi prodajom cvijeca, ukrasnog bilja i hortikulturom, te obrta Proures, pod cijim se imenom prodaju maline. Smajic u Petroviji ima jedini istarski i najveci hrvatski nasad ovog bobicastog voca.

Izbor su zajedno organizirali tjednik Globus i jedna automobilska kuca, od koje je na dar dobila dostavno vozilo. Za prestižnu titulu mogli su se kandidirati svi mali i srednji poduzetnici koji imaju do 50 zaposlenih i sjedište u Hrvatskoj. Strucni žiri odabrao je deset finalista, a citatelji su glasanjem izabrali najboljeg, odnosno najbolju.

- Moje zadovoljstvo je neizmjerno i rezultat je priznavanja i prihvacanja moje poslovne ideje kod klijenata i citatelja. Divno je kada svoj uspjeh i srecu mogu podijeliti, tada se sve umnogostrucuje. Dostavno vozilo me oduševilo, jer ga nemamo i zaista ce nam dobro doci, kazala je Smajic.



Ovoljetni veliki urod malina dokaz je da joj se trud isplatio, a vec planira proširenje posla s uzgojem drugog bobicastog voca.

Osim nje, u finale ovog natjecanja ušao je još jedan Istranin, Graciano Rudan iz Žminja, cija se tvrtka bavi uštedama vode.


Podijeli: Facebook Twiter